søndag 26. april 2009

Ny bunadskjorte


Jeg har sydd ny skjorte til beltestakken min (klikk på bildet for å større bilde).

Fant et flott vevd stoff hos Solberg Spinneri utenfor Drammen, og har lenge planlagt å sy skjorte av dette.
Og nå har jeg endelig gjort det !

Den vakre lille halsringen har min lillesøster laget. Hun er sølvsmed med svennebrev i filigran.
HER er bloggen hennes.

Er alle bunadsskjorter hvite ?
Nei. Mange bunader har veldig tradisjonelle skjorter, mens Beltestakken har mange varianter. Da jeg kjøpte min beltestakk, så var skjorten i rød silke. Andre varianter kan dere se noen eksempler på HER

9 kommentarer:

Petronella sa...

Virkelig flott :-)

Niko sa...

Skjorta er veldig fin og den kler beltestakken. Kan du bruke skjorte av forskjellig type til den stakken? Tror bare at alle skjorter er hvite.

Anonym sa...

visst ble skjorta flott!det blir sikkert varmere enn silkeskjorte til 17. mai. Conta

iris sa...

ååååååå, den var fantastisk flott. Sitter bare å ser på hele stasen og sukker henført her.

Shira sa...

Lekker skjorte:)

LivM sa...

Utrolig nydelig bunad og skjorte.

mimouna sa...

Vakker bunad, så flink du er som syr skjorten selv.

Laila sa...

Nydelig bunad. Jeg skal snart igang med beltestakk til Jenta mi, og vil prøve å lage noe selv. Kan jeg spørre hvor man får tak i mønster og stoff til denne bunadsskjorten? Ikke identisk stoff, men vil gjerne ha en farget skjorte. Kan man feste halskvarde til den fargede skjorten, eller har man en skjorte til under denne?

Besøk gjerne bloggen min. Fåreløpig har jeg kun skrevet om rogalandsbunaden, men kommer sikkert mer om beltestakken etterhvert. Det er en veldig spennende bunad, og har så mange valgmuligheter. Det er det jeg savner mest i Rogalandsbunaden. Men de har rekonstruert én så kanskje mer kommer her også etterhvert...

Popsinune sa...

Hei, jeg fant som nevnt et vevd stoff på fabrikkutsalget til Solberg spinderi utenfor Drammen. Jeg tok mål av den bunadsskjorta som fulgte med beltestakken da jeg kjøpte den, og sydde ut fra det. Jeg kjøpte stakken hos Almankås i Bø i Telemark, men jeg vet ikke om de selger mønster der. Du kan jo evt. ta kontakt med dem og høre. Lykke til !